måndag 29 augusti 2011

7 dagar kvar till SolidWorks 2012 lanseras!

Det är en vecka kvar tills dess att Dassault Systèmes SolidWorks lanserar version 2012 i en pre-release. Du har väl inte glömt att anmäla dig till något av våra SolidWorks 2012 lanseringsseminarium som vi håller i Malmö 18/10, Jönköping 19/10 och Västerås 20/10.

SolidWorks 2012 är den 20:e utgåvan och denna milstople visar SolidWorks bl.a. genom att fråga några av deras äldsta medarbetar om deras tid hos SolidWorks.




Du kan bl.a. höra Ian Baxter, VP of World Technical Service och Ron Bate, Senior Manager of Graphical Application, berätta om hur det var när de började hos SolidWorks.





Håll också ett öga på SolidWorks nya hemsida. SolidWorks 2012 Hemsida...


tisdag 23 augusti 2011

Outsmart Weldments


Om du översätter Weldments till svenska så blir det Svetsningar, vilket i samband med SolidWorks Weldments är missvisande. SolidWorks Weldments kan nämligen en hel del mer än att bara ta fram svetsade konstruktioner. SolidWorks Weldments är en modul för att ”dra” profiler och därmed bl.a. att skapa ramverk i stål och aluminium.

Men varför sluta där? Vem är det som säger att du inte kan använda SolidWorks Weldments till andra material än metall? Jag har till exempel använt SolidWorks Weldment till att modellera en lekstuga till mitt syskonbarn. Det enda jag behövde innan jag kunde komma igång var det virke som jag behövde till lekstugan, därefter gick det som en lek. 
 
Och nej, det står inte helt färdigt ännu, det är också begränsat till vad två man kan klara av på en helg. Även om det inte är till 100% klart ännu så har det redan tagits i bruk.

Så om du ska sätta igång med liknande eller om du ska rita upp en altan till ditt hus eller sommarstuga, varför inte använda SolidWorks Weldments. Utöver att du får veta hur mycket material som kommer att gå åt, du kan också kapa det innan du monterar det. Glöm inte bort att ta med bredden på sågens klinga i beräkningen, annars kan det bli så att det saknas en liten stump innan du är helt färdig.

Vill du hellre använda SolidWorks Weldments på det traditionella sättet kan du kolla på denna film för att se hur SolidWorks Weldments kan hjälpa dig med dina stålkonstruktioner.Klicka här för att se filmen...


fredag 19 augusti 2011

Webinar: Konstruktion av högteknologiska produkter

Tisdag 23 augusti Kl: 13.15 - 14.00.

Marknaden för högteknologiska produkter ställer höga krav på pålitlighet samt innovativ och sofistikerad funktionalitet. 

Arbetar du med konstruktion av högteknologiska produkter eller vill få en inblick i SolidWorks produkter så är detta webinar du inte bör missa. 

Vi kommer guida dig genom olika stadier av modellering, simulering, visualisering och kommunikationsverktyg, vilka behövs för att konstruera och tillverka elektroniska produkter till optimal kvalitet, snabbare processer och till en lägre kostnad. 

torsdag 11 augusti 2011

Tips & Tricks: Explode slot

I SolidWorks 2009 fick vi långhålsfunktionen (slot), där du med ganska få klick kan skapa raka eller böjda långhål. En superbra funktion som sparat mig många musklick och mycket tid.


 Ett litet problem som kan uppstå är när du t.ex. gärna vill ha båda centerpunkterna på ett böjt till att vara vertikala eller horisontala, för när du väljer centrumpunkterna är enda möjligheterna du får fram i Relations Manageren nämligen Fix slot och Fix. Eller om du försöker välja en enkel del (entity) i en sketch så väljer du hela sketchen, där det inte finns möjlighet att ta bort en enkel böj eller linje.

Jag ska nog erkänna att första gången jag stötte på det problemet så tog jag bort hela sketchen och började om som jag gjorde på den ”gamla goda tiden” och skissade upp hela långhålet manuellt. Jag har sedan funnit möjligheten att använda mig av ”Explode slot”, vilken man får fram genom att klicka på långhålet. Härmed ges möjligheten att lägga till de relationer som du önskar, ta bort delar av långhålet eller lägga om delar av långhålet till konstruktionslinjer.  
Michael P. Skytte
Solid Design House
mps@sdh.dk

tisdag 2 augusti 2011

What’s New: 3DVIA Composer V6R2012


3DVIA Composer släppte för några veckor sen utgåvan V6R2012. 3DVIA Composer är ett unikt 3D verktyg för framställning av interaktiv och statisk 2D och 3D grafiskt innehåll till teknisk kommunikation såsom montageinstruktioner, produktmanualer, utbildningsmaterial, material till marknadsföring och mycket mera.

 
Några av de förbättringar som vi vill framhäva är:

Visuell effekt.
Nya visuella effekter ger dig nu möjligheten att ha ”part-för-part” skuggor, en exakt kontroll av ”ambient occlusion” vilket skulle ge ett mer tredimensionellt utseende på 2D bilder. Utöver detta kan du lägga till en ”glow” effekt för att utmärka specifika områden av modellen.
 
 

”Depth of field” Fokuspunkt. 
En fokuspunkt kan läggas till i ”Depth of field”, så att delar av bilden kan göras suddiga, samtidigt som den delen som det ska fokuseras på kan förbli skarp.




Digger rendering.
Digger’n har blivit mer exakt och renderar nu i en väsentligt högre upplösning, med alla renderingseffekter visade i digger-fönstret.



 
Cutting Plane.
Vektoriserings förbättringar för flera samtidiga ”Cutting Planes” gör tekniska illustrationer mer intuitiva och ännu enklare att förstå.




Standardiserade Webmallar.
Nya web templates (mallar) som gör det möjligt att snabbt framställa interaktiva websidor med sektioner från dokument såsom egenskaper, stycklistor (BOM), produkt och produktions information (PMI), ”meta properties” och detaljer.





Animationskontroll och länknavigation.
”Built-in” navigationskontroll och ny grafikknapp gör det lättare att tillföra kontroll till din animation samt att nya länktyper gör det enklare att navigera mellan ”views” och animations ”markers”.





Michael Skytte
Solid Design House
mps@sdh.dk