onsdag 8 februari 2012

Problem med att få igenom din mesh?

Sitter du fast i en beräkning där meshen vägrar gå igenom? Drar du mesh-reglaget hela vägen till "fine"men det fungerar fortfarande inte? Då kan dom här enkla tipsen hjälpa dig en bra bit på vägen!


Innan man börjar analysera för djupt bör man kontrollera att "Curvature based mesh" är vald då det är den mesh-algoritm som generellt fungerar bäst. Testa också att lägga en lokal Mesh control där problemet uppstått. Hjälper inte detta kan man testa något av följande:

Metod 1:

Om problemet visar sig vara förhållandevis enkelt att lösa fungerar "Mesh Failure Diagnostic"-funktionen jättebra och guidar dig steg för steg. Klicka dig bara fram i högerlisten.

Metod 2:

Kontrollera att inga parter har kolliderat med varandra genom att välja Tools > Interference Detection och klicka på Calculate. Visar det sig att två eller flera parter ligger i varandra bör man förändra sin geometri eller skapa nya mates för att få allt på rätt plats. 

Är man inte i position att förändra geometrin kan man ställa om meshen till att acceptera sådan geometri genom att högerklicka på det globala kontaktvillkoret (bonded) och välja Edit definition. Klicka i "Incompatible mesh" längst ner i menyn.

Metod 3:

Högerklicka på parten och välj "Edit component" för att öppna den i ett eget fönster. Starta en ny studie och mesha parten för sig. Går meshen igenom i partläget kan man använda samma meshstorlek (antingen lokalt eller globalt) då man går tillbaka till sammanställningen. Var noga med antalet decimaler ifall det strular.


Till sist - tänk på att snabbast och pålitligast resultat fås genom att blanda solid-, skal- och balkelement i sin modell!

Lycka till!

Christoffer Wester
Application Consultant, SolidWorks Simulation

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar