tisdag 10 maj 2011

Tips & Trix: SolidWorks Total Uninstall


På SolidWorks World 2011 var en av användarnas mest efterfrågade funktion att SolidWorks skulle kunna genomföra en fullständig avinstallation av sig självt. Som det varit tidigare har användarna varit tvungna att genomföra en sista avinstallation själva när det behövs göras plats åt flera olika SolidWorks versioner på samma maskin, när en nyare version skall ersätta en gammal, eller när datorn på något sätt inte fungerar korrekt.Till exempel lämnas vissa användarinställningar som du själv sätter upp, såsom materialdatabaser, stycklistor, kaplistor osv. De goda nyheterna som presenterades är att det nu finns ett sätt att göra en total avinstallering av SolidWorks från maskinen, utan att spår lämnas i datorn. SolidWorks 2011 SP3.0 löser detta på ett smidigt sätt.

För att kunna aktivera funktionen ska du välja uninstall/avinstallation som du brukar göra, under avinstallationsprocessen ska du högerklicka på den översta menyraden i ”SolidWorks 2011 SP3.0 Installation Manager” (se bilden)
Vilket ger dig möjlighet att välja ”Total Uninstall (removes all user settings)” och därmed tas alla spår av SolidWorks bort från din dator. 

Tedh Andersson
MP Engineering AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar