onsdag 15 juni 2011

Vem vann PLM Groups Cool Design Contest?

Mellan 15 mars – 31 maj arrangerade PLM Group en tävling där vi ville att SolidWorks användare skulle skicka in sina SolidWorks konstruktioner. Deltagarna i tävlingen hade möjlighet att vinna fina priser och dessutom få möjligheten att visa upp sitt dagliga arbete för andra SolidWorks användare.


Nu har vi bedömt alla de bidrag som skickades in till oss och vi kan presentera den lyckliga förstapristagaren Kim Nielsen från Frobenius Orgelbyggeri A/S i Danmark. Vi har skickat en Apple iPad2 till Kim.

Kim designar orglar med hjälp av SolidWorks. Orgeln som Kim skickade in som sitt bidrag i tävlingen finns i Nørrelands kyrka, Holstebro, Danmark.
Det byggdes från början 1968, men 20 stämmor, 2 manualer (klaviaturer) och pedalklaviatur fördelat på 3 verk. Kyrkan hade under många år efterfrågat att bygga ut orgeln, men orgelarkitekten var ovillig till detta tills den dagen då förslaget om en trumpet, längst upp på orgeln, kom upp. Ingenjörerna fick i uppgift att bygga ut orgeln till 43 stämmor, 4 klaviaturer med pedalklaviatur fördelat i 4 verk. Allt tillsammans fick orgeln nu 2655 pipor, där den längsta pipan är av trä och löper längs orgelns sida och är 5,25 meter hög. Orgelns minsta pipa är blott 10 mm hög. Vi kommer besöka Kim innan semestern för att kunna dela med oss av hans arbete på bloggen och i PLMagazine som kommer i september.

Vinnare nummer 2 är Jonathan Löfgren, konstruktör på Ullman Dynamics här i Sverige. Jonathan konstruerar ergonomiska säten för sportbåtar. Vi kommer skicka en AR.Drone till honom, en produkt som är konstruerad i SolidWorks.

 Den tredje vinnaren är Jarmo Jokinen från Outotec Oy, Finland. Jarmo konstruerar hydraulikprodukter i SolidWorks. Jarmo kommer bli ägare av en SpacePilot Pro.

 
Du kommer kunna läsa mer om dessa häftiga konstruktioner i nästa PLMagazine som kommer i september. Vinnarna och flertalet andra deltagare kommer kontaktas under sommaren så att du kan läsa om deras arbeten på vår blogg och i PLMagazine senare i höst.

Tack alla som deltagit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar