söndag 18 september 2011

Öka takten med TactonWorks

Världen snurrar allt snabbare (rotationshastigheten kanske är densamma men det känns så i alla fall) och kraven på snabbare framtagning av ritningar och produktdokument ökar, speciellt för produkter som följer en viss standard vad gäller sin konstruktion.
TactonWorks är en konfigurator till SolidWorks som snabbt anpassar en produkt efter givna regler och förutsättningar. Helt utan tidigare kunskaper i programmering så kommer man snabbt igång med att sätta upp relationer mellan produktegenskaper som mått, konfigurationer, färger, priser mm. Man kan med fördel använda sig av regler (formler) som helt speglar verkligheten som exempelvis U=RxI för att styra konstruktionen.

TactonWorks styrka är att alla regler beaktas samtidigt och genom att göra definierade val som t.ex. blå färg på cykelhandtagen så begränsar man lösningsrymden, men man stryper den inte. Gör man ett senare val som strider mot ett tidigare (orange sadel), så har man möjligheten att ändra endera sadelns färg eller backa tillbaka till valet angående handtagen om nu reglerna är satta så att dessa inte kan kombineras.


Ritningar, stycklistor, offerter och andra produktdokument tas fram lika snabbt som konstruktören/säljaren/kunden (on-line lösning för konfiguratorn finns) kan bestämma sig för vad de vill ha. Om priset är viktigt, varför inte lägga in det som en styrande faktor för produkten? Ta fram den billigaste cykeln, bara handtagen är blå och växeln är av Shimanos bästa kvalitet!


Tacton Systems AB är ett helsvenskt företag med säte i Stockholm, har mer än 20 års erfarenhet av sälj- och produktkonfiguratorer och är en stigande stjärna på den internationella företagshimlen och vi på PLM Group är mycket stolta att vara samarbetspartner.

Se en kort video på Youtube, eller varför inte besöka vår hemsida och se ett webinar om TactonWorks: http://www.mpengineering.se/Hem/Events.aspx?webinarid=4&webinar=True


Ola Claesson, MP Engineering
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar