onsdag 28 september 2011

TactonWorks Online

TactonWorks Online – Den sista delen av process automation

Investeringar i product automation, administrativ automatisering och självklart i design automation har under åren lett till stora förbättringar i produktivitet och har också skapat en plattform för den sista delen av process automation, nämligen Sales Automation.

TactonWorks Online är en webbaserad applikation som snabbt och enkelt erbjuder fördelarna med sales automation genom att göra det bästa med TactonWorks tillgängligt för hela din säljkår var som helst i världen utan att behöva ha TactonWorks eller SolidWorks installerad på datorn.

Med TactonWorks Online kan du konfigurera produkter och spara ner resultatet online. Det tillåter dig också att automatiskt generera alla dokument som behövs för att stänga en affär, såsom offerter, ritningar och visuella 3D-modeller av produkten.

Några typiska affärsmässiga fördelar med TactonWorks Online är möjligheten att förkorta säljcykeln från veckor till minuter, minska säljkostnaden (man kan drastiskt minska behovet av tekniskt säljsupport med sales automation), minska tiden det tar för nya och uppdaterade produkter att komma ut på marknaden, samt öka kvalitén och minska felmarginalen i offerter.

Kom och träffa oss på någon av MP Engineerings SolidWorks 2012 lanseringar i Malmö, Jönköping och Västerås. Vi kommer att lotta ut en 3D-mus bland alla er som hjälper oss med att hitta rätt personer att prata med inom era organisationer.

Om du vill veta mer om TactonWorks Online, som släpps inom kort, besök gärna www.tacton.com/twonline

söndag 18 september 2011

Öka takten med TactonWorks

Världen snurrar allt snabbare (rotationshastigheten kanske är densamma men det känns så i alla fall) och kraven på snabbare framtagning av ritningar och produktdokument ökar, speciellt för produkter som följer en viss standard vad gäller sin konstruktion.




TactonWorks är en konfigurator till SolidWorks som snabbt anpassar en produkt efter givna regler och förutsättningar. Helt utan tidigare kunskaper i programmering så kommer man snabbt igång med att sätta upp relationer mellan produktegenskaper som mått, konfigurationer, färger, priser mm. Man kan med fördel använda sig av regler (formler) som helt speglar verkligheten som exempelvis U=RxI för att styra konstruktionen.

TactonWorks styrka är att alla regler beaktas samtidigt och genom att göra definierade val som t.ex. blå färg på cykelhandtagen så begränsar man lösningsrymden, men man stryper den inte. Gör man ett senare val som strider mot ett tidigare (orange sadel), så har man möjligheten att ändra endera sadelns färg eller backa tillbaka till valet angående handtagen om nu reglerna är satta så att dessa inte kan kombineras.


Ritningar, stycklistor, offerter och andra produktdokument tas fram lika snabbt som konstruktören/säljaren/kunden (on-line lösning för konfiguratorn finns) kan bestämma sig för vad de vill ha. Om priset är viktigt, varför inte lägga in det som en styrande faktor för produkten? Ta fram den billigaste cykeln, bara handtagen är blå och växeln är av Shimanos bästa kvalitet!


Tacton Systems AB är ett helsvenskt företag med säte i Stockholm, har mer än 20 års erfarenhet av sälj- och produktkonfiguratorer och är en stigande stjärna på den internationella företagshimlen och vi på PLM Group är mycket stolta att vara samarbetspartner.

Se en kort video på Youtube, eller varför inte besöka vår hemsida och se ett webinar om TactonWorks: http://www.mpengineering.se/Hem/Events.aspx?webinarid=4&webinar=True


Ola Claesson, MP Engineering