tisdag 15 maj 2012

På den tiden då SolidWorks var ungt.


Hur många av er kommer ihåg er första dator?!? Min första var en X286:a eller vad det nu var det hette. Jag kan i vart fall komma ihåg att allt fungerade med hjälp av dos-kommandon. Allt var mycket besvärligt och nördigt.
Så kom Windows 3.11 och allt såg ut att ha blivit lite bättre. Musen kom till och det hade plötsligt blivit möjligt att klicka på ikoner istället för att skiva kommando när man ville starta ett program. Arbetsflödet var dock fortfarande ganska segt. Men så kom Windows 95. Vem kommer inte ihåg Windows 95! Ett helt nytt gränssnitt, helt nya möjligheter, mycket mer användarvänligt. Inte behövde man längre skriva långa kommandon, allt skulle istället vara intuitivt och förståeligt för alla.
Att datorer och mjukvarorna skulle vara enkla och intuitiva var det fler som fick upp ögonen för. Världens första 3D-CAD till Windows föddes, SolidWorks 95.

Se här hur Bill Gates 1998 får en demonstration av SolidWorks.

 Vad mycket vi kunde med SolidWorks på den tiden, och vilka framsteg vi gjort sedan dess. Min första version av SolidWorks var 97Plus, och jag blir ganska nostalgisk när jag ser detta lilla filmklipp.

Michael P. Skytte
Solid Design House


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar