tisdag 22 maj 2012

Klocka framställd i SolidWorks vinner prestigefyllt pris

Det finska företaget Vivago Oy har framställt en klocka som kan hjälpa äldre människor att bo hemma längre genom att guida dem i nödsituationer. Klockan är designad med hjälp av SolidWorks, som Vivago har använt sedan 2002 och har nu vunnit det prestigefyllda Red Dot Design Award. 

 Klockan håller reda på användarens hälsa genom att övervaka användarens dagliga rytmer och rörelser. Plötsliga förändringar i dessa, till exempel oförmåga att röra sig efter ett fall, resulterar i ett automatisk alarm, så att användaren får hjälp. Klockan ger också användaren möjlighet att själv larma med hjälp av en alarmknapp.

Klockan är designad i samarbete med äldre människor och därför har man tagit hänsyn till deras åsikter och förslag till produkter, för att säkerställa att klockan verkligen blir något de har lust att använda sig av och kan fungera som den ska då den sitter på handleden.

Kampen om priset vid Red Dot Design Award stod mellan 1800 konstruktörer och producenter från 58 olika länder. Vinnaren blev av 30 jurymedlemmar utvald bland 4515 olika produkter. 
Mer information om produkten kan fås vid kontakt med Sami Ottinen: sami.ottinen@vivago.com

Du kan läsa mer om Red Dot Design Award här: http://en.red-dot.org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar