tisdag 29 januari 2013

SolidWorks World 2013.

Förra veckan gick SolidWorks World 2013 av stapeln i Orlando, Florida. Antalet deltagare i år var 4500 pesoner som alla nu har återvänt hem fulla av inspiration och nya idéer. Som vanligt bjöds det på mycket nyheter, föreläsningar om spännande case samt demo av en och annan riktigt häftig konstruktion, skapade i SolidWorks.

University of Pennsylvania's mästerhjärna: professor Vijay Kumar och hans studenter har programmerat sina quadrotors(småhelikoptrar) på ett sådant sätt att de matematiskt kan känna av varandra och den omgivande miljön, för att sedan navigera i harmoni i avskärmade miljöer samt kastas och återgå till avsändarens hand som en bumerang plus många andra imponerande bedrifter.
Det tyska automationsföretaget Festo fanns också på plats för att berätta om sina innovationer för gripsystem. Men det som nog fastnade bäst i publikens minnen från Festos framträdande är deras såkallade ”SmartBird”. En konstgjort fiskmås med ett vingspann på ca. Två meter som endast väger 450 gram.  Festo visade även live hur denna ”radiostyrda” fågel kan lyfta och flyga runt på ett enormt verklighetstroget sätt. 


Om ni vill se mer av vad SolidWorks hade att bjuda på i Orlando förra veckan kan ni gå in på SolidWorks YouTubekanal, där alla de stora sessionerna finns inspelade just för dig. 

Tedh Andersson
Marketing Assistant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar