måndag 18 oktober 2010

Nu vet jag vad jag skall ge min 12-årige son i julklapp

Han har visserligen inte någon iPhone, men det har jag, så ”dealen” oss emellan får bli att han får låna min iPhone då och då om jag får låna hans AR.Drone.Det franska företaget Parrot, marknadsledande för trådlös utrustning för bilar och telefoner har utvecklat en liten flygande leksak som kallas AR.Drone.

AR.Drone är en fjärrstyrd quadricopter, dvs. en helikopter med fyra propellrar, vilket gör varje vuxen till en 4-åring med en känsla av "måste ha, måste ha, kan inte leva utan".

Det unika med AR.Drone är att det inte kommer med en fjärrkontroll, du måste istället använda en iPhone, IPAD eller iPod Touch. Men om du inte har en iPhone, oroa dig inte, Parrot har planer på att utveckla App's för andra plattformar också. Men jag vet inte tidsramen för detta.

Jag kan skriva en hel del om denna super coola lilla leksak eller om att AR.Drone är utrustad med två webbkameror som du kan se via telefon, att man kan flyga sk. "dog fights" om ni är två eller fler med varsin AR.Drone, men jag väljer att helt enkelt länka till denna You-Tube video istället.För tillfället finns inte någon distributör för AR.Drone i Norden, så om du inte kan vänta tills det händer, skulle jag råda dig att köpa den genom Parrots tyska webbplats: http://ardrone.parrot.com/parrot-ar-drone/de/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar