tisdag 23 augusti 2011

Outsmart Weldments


Om du översätter Weldments till svenska så blir det Svetsningar, vilket i samband med SolidWorks Weldments är missvisande. SolidWorks Weldments kan nämligen en hel del mer än att bara ta fram svetsade konstruktioner. SolidWorks Weldments är en modul för att ”dra” profiler och därmed bl.a. att skapa ramverk i stål och aluminium.

Men varför sluta där? Vem är det som säger att du inte kan använda SolidWorks Weldments till andra material än metall? Jag har till exempel använt SolidWorks Weldment till att modellera en lekstuga till mitt syskonbarn. Det enda jag behövde innan jag kunde komma igång var det virke som jag behövde till lekstugan, därefter gick det som en lek. 
 
Och nej, det står inte helt färdigt ännu, det är också begränsat till vad två man kan klara av på en helg. Även om det inte är till 100% klart ännu så har det redan tagits i bruk.

Så om du ska sätta igång med liknande eller om du ska rita upp en altan till ditt hus eller sommarstuga, varför inte använda SolidWorks Weldments. Utöver att du får veta hur mycket material som kommer att gå åt, du kan också kapa det innan du monterar det. Glöm inte bort att ta med bredden på sågens klinga i beräkningen, annars kan det bli så att det saknas en liten stump innan du är helt färdig.

Vill du hellre använda SolidWorks Weldments på det traditionella sättet kan du kolla på denna film för att se hur SolidWorks Weldments kan hjälpa dig med dina stålkonstruktioner.Klicka här för att se filmen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar