tisdag 2 augusti 2011

What’s New: 3DVIA Composer V6R2012


3DVIA Composer släppte för några veckor sen utgåvan V6R2012. 3DVIA Composer är ett unikt 3D verktyg för framställning av interaktiv och statisk 2D och 3D grafiskt innehåll till teknisk kommunikation såsom montageinstruktioner, produktmanualer, utbildningsmaterial, material till marknadsföring och mycket mera.

 
Några av de förbättringar som vi vill framhäva är:

Visuell effekt.
Nya visuella effekter ger dig nu möjligheten att ha ”part-för-part” skuggor, en exakt kontroll av ”ambient occlusion” vilket skulle ge ett mer tredimensionellt utseende på 2D bilder. Utöver detta kan du lägga till en ”glow” effekt för att utmärka specifika områden av modellen.
 
 

”Depth of field” Fokuspunkt. 
En fokuspunkt kan läggas till i ”Depth of field”, så att delar av bilden kan göras suddiga, samtidigt som den delen som det ska fokuseras på kan förbli skarp.
Digger rendering.
Digger’n har blivit mer exakt och renderar nu i en väsentligt högre upplösning, med alla renderingseffekter visade i digger-fönstret. 
Cutting Plane.
Vektoriserings förbättringar för flera samtidiga ”Cutting Planes” gör tekniska illustrationer mer intuitiva och ännu enklare att förstå.
Standardiserade Webmallar.
Nya web templates (mallar) som gör det möjligt att snabbt framställa interaktiva websidor med sektioner från dokument såsom egenskaper, stycklistor (BOM), produkt och produktions information (PMI), ”meta properties” och detaljer.

Animationskontroll och länknavigation.
”Built-in” navigationskontroll och ny grafikknapp gör det lättare att tillföra kontroll till din animation samt att nya länktyper gör det enklare att navigera mellan ”views” och animations ”markers”.

Michael Skytte
Solid Design House
mps@sdh.dk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar