torsdag 11 augusti 2011

Tips & Tricks: Explode slot

I SolidWorks 2009 fick vi långhålsfunktionen (slot), där du med ganska få klick kan skapa raka eller böjda långhål. En superbra funktion som sparat mig många musklick och mycket tid.


 Ett litet problem som kan uppstå är när du t.ex. gärna vill ha båda centerpunkterna på ett böjt till att vara vertikala eller horisontala, för när du väljer centrumpunkterna är enda möjligheterna du får fram i Relations Manageren nämligen Fix slot och Fix. Eller om du försöker välja en enkel del (entity) i en sketch så väljer du hela sketchen, där det inte finns möjlighet att ta bort en enkel böj eller linje.

Jag ska nog erkänna att första gången jag stötte på det problemet så tog jag bort hela sketchen och började om som jag gjorde på den ”gamla goda tiden” och skissade upp hela långhålet manuellt. Jag har sedan funnit möjligheten att använda mig av ”Explode slot”, vilken man får fram genom att klicka på långhålet. Härmed ges möjligheten att lägga till de relationer som du önskar, ta bort delar av långhålet eller lägga om delar av långhålet till konstruktionslinjer.  
Michael P. Skytte
Solid Design House
mps@sdh.dk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar