tisdag 10 januari 2012

Styr SolidWorks med din iPad!

Du har väl inte missat att du via en ny app kan komma åt SolidWorks Enterprise PDM via er iPhone och Ipad? Om du mot förmodan har det så läs gärna det tidigare inlägget Enterprise PDM goes mobile. Nu är det dags för nästa häftiga app som vi givetvis bara måste dela med oss av!

Du känner säkert till hur en 3D-mus kan hjälpa dig att utföra kommandon till vänsterhanden som komplement till den vanliga musen. Exempelvis kan du rotera, zooma och flytta din SolidWorks modell. Har du tänkt köpa en 3D mus men inte kommit till skott? Kanske fick du en iPad i julklapp? Då kan du använda dig av appen Maide! Det du behöver göra är att ladda ner en gratis add-in till den dator där du kör SolidWorks och sedan går du in på Apples App-store och köper appen för din iPad. Efter detta ser du till att din iPad och datorn du ska köra SolidWorks på är uppkopplade på samma trådlösa nätverk, och sedan är det bara att sätta igång och vrida och vända på både produkter och problem!

Appen är utformad som en betaversion för SolidWorks 2011. Men i filmen här nedan körs samma app på SolidWorks 2012 vilket också fungerar fint. Ska du göra en presentation för kund eller är det en helt vanlig arbetsdag som du kan effektivisera lite ytterligare? Har du ingen iPad? Ja, då har du ju helt plötsligt ytterligare två riktigt bra anledningar att fråga din chef om tillåtelse att köpa in en iPad, ni kan ju både styra SolidWorks och komma åt Enterprise PDM med den! (Och vem vet, kanske surfa lite på den också, men pst, säg inte det till chefen! =D)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar