torsdag 7 juni 2012

Tips & Tricks: Jämförelse av dokument


Hur ofta gör du eller en av dina kollegor en ändring på en part? Och hur ofta har du också tänkt på, vad det egentligen var för en ändring som gjordes j i förhållande till ursprungsparten? Dessa frågor kan besvaras med SolidWorks Utilities, som är en del av SolidWorks Professional packeteringen.  Med SolidWorks Utilities får du möjlighet att jäföra två parter, båda behöver inte vara ”native” SolidWorks parter, bara du kan öppna dem som STEP, IGES, SAT eller Parasolid så kan du jämföra parterna med varandra.
SolidWorks Utilities kan jämföra dokument properties (såsom volym och vikt), geometriska egenskaper, och om båda filerna är ”native” SolidWorks filer så jämförs även deras features.


På sammanställnings- och ritningsnivå kan SolidWorks Utilities jämföra stycklistorna och berätta vilka delar som ingår i den ena sammanställningen, men inte i den andra.

Sitter du nu och tänker; ”Ja det här verkar bra, men hur funkar det med 2D-ritningar?”, då är svaret på den frågan att SolidWorks klarar också detta. Verktyget heter då DrawCompare och kräver inget annat än en SolidWorks Standard licens. 


DrawCompare ger dig en grafisk överblick över vad som är borttaget från en ritning, och vad som tagits bort. 

Jussi Liikkanen
CadOn Oy a part of PLM Group

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar