onsdag 4 juni 2014

En gammal goding gör entré igen: Treehouse 2!

Det känns som om det är dags att påminna om en riktigt användbar applikation till SolidWorks. Påminnelsen gäller Treehouse 2, ett underbart enkelt och användbart verktyg för att bygga assembly-strukturer redan innan konstruktionsarbetet börjar. Med det intuitiva gränssnittet kan du enkelt planera din sammanställning och namnge dina framtida delsammanställningar och parter. Dra och släpp ikoner föreställande dina SOLIDWORKS-mallar för att snabbt bygga upp en hierarki och ordna om dem genom att lika enkelt dra dem till en ny plats. Det går också utmärkt att redan här fylla i den metadata (filproperties) som komponenterna ska innehålla.

Varje komponent är utrustad med en förhandsgranskningsbild, vilket gör det enkelt att se vad som är vad när du väl skapat dina parter i strukturen.Treehouse 2 innehåller också en meny för att hantera konfigurationer, vilket ger ännu större möjlighet att grafiskt visa en komplex produkt.

En Treehouse-layout kan när som helst sparas ut som en separat fil för att delas med kollegor eller varför inte användas i en presentation.Treehouse 2 är ett riktigt bra hjälpmedel för att visualisera en produktstruktur. Dessutom är det gratis. Ladda ned det här .
Ola Claesson
Technical Pre Sales 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar