onsdag 30 juni 2010

Fem snabba frågor till Ola Fischer på Automationsteknik i Hässleholm.

Hej Ola, kul att du ville ställa upp på en mini-intervju för vår blog.


1. Berätta lite om Automationsteknik och dina arbetsuppgifter?

Automationsteknik startade 1994 och ingår sedan 1997 i Levinsgruppen med totalt ca 150 anställda. Vi är ca 20 anställda på automationsteknik varav huvuddelen är elkonstruktörer och programmerare men vi har även installatörer och en egen verkstad för skåpsbyggnation. Vi är verksamma mest i närområdet kring Hässleholm men på senare tid även på lite längre distans. I september 2009 anställdes den första mekanikkonstruktören för att kunna erbjuda kompletta nyckelfärdiga lösningar där vi sitter på hela kärnkompetensen och efter semestern i år börjar den första mekanikmontören i vår nytillkomna verkstadslokal. 2010 började bra med en rekordförsäljning av företagets hittills största order på 9.6 miljoner till Kronfågel i Valla.

Mina arbetsuppgifter är framförallt nykonstruktion av maskinlösningar inom trä, livsmedel och den tunga fordonsbranschen. Ofta är en robot involverad. Som konstruktionshjälpmedel använder jag SolidWorks Premium ihop med SolidWorks Enterprise PDM. Det blir även en hel del förslagsarbete och kalkylering inför en potentiell affär.


2. Vad du tycker om att MP har börjat jobba med sociala medier för att förse våra kunder med information?

Jag tror att ni lyckas förmedla information på ett bättre sätt genom att använda er av bloggar och t.ex Facebook. Jag tycker även att Webinaren som vanligtvis går en gång i veckan är en väl investerad halvtimme.


3. Vad för information och innehåll skulle du vilja se mer av eller andra åsikter om hur vi kunde göra bloggen mer intressant?

Jag tror att information om kommande och länkar till genomförda webinar skulle ge en större uppslutning och betydligt bättre tillgänglighet.


4. Följer du andra bloggar med information om CAD eller information kring andra intresseområden du kan ha nytta av i ditt arbete?

Vi är nu inne i en väldigt hektisk expansion så all icke produktiv tid går åt att strukturera upp arbetet och hitta nya effektiva arbetssätt. Hinner dåligt med bloggläsning för tillfället tyvärr men har innan prenumererat på CADTorgets och MCADCafes nyhetsbrev. Dessa gav en bra bas att se utvecklingstrender inom CAE.


5. Jag vet att du är mycket bil intresserad och har en egen racing bil som du försöker att hinna med mellan arbete och familjeliv. Berätta lite om din bil.

Mellan 6-700hk, 1150kg, torrsumpsystem, sekventiell växellåda och ny motorstyrning med avancerade loggningsmöjligheter bäddar för mycket adrenalin vid körning. Många tusen timmar fritid nerplöjda i projektet ger en svårslagen tillfredställelse när allt fungerar. Allt finns dokumenterat på http://www.ofiengineering.se/


Ola "in aktion" från Rudskogen i Norge 2008.

Bildspel och filmklipp "live" ifrån förarposition.

Vi tackar för din tid och att du ställde upp på denna mini-intervju.
Önskar all lycka till med din racing-karriär och fortsatta framgångar med ert företag.

Du som läser detta och vill ge dina egna svar på frågorna 2, 3 och 4 får gärna lämna dem i kommentars fältet nedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar