onsdag 23 juni 2010

SolidWorks 2011 BETA

Det är Midsommarafton nu på fredag och industrisemestern hägrar för oss alla.

Förhoppningsvis blir det en underbar solig och varm sommar med mycket bad och sköna grillkvällar ute i det gröna. Skulle det inte bli så att vädrets makter inte skänker oss den sommar vi så gärna önskar efter en lång kall vinter och segstartad vår så finns det alltid annat kul att sysselsätta sig med under semestern.

T.ex. har SolidWorks meddelat att SolidWorks 2011 BETA kommer att släppas under sommaren med tillhörande beta-program öppet för alla med aktivt serviceavtal. Jag är kanske en riktig ”nerd” och ”CAD-skadad” in i benmärgen som gärna spenderar en regning sommardag med att testa nya funktioner i en beta-release.

För att få tillgång till nedladdningen av beta’n så behöver man göra ett antal steg för att registrera sig och därmed få inbjudan till att medverka.

1. Om du inte redan har ett konto på SolidWorks Customer Portal så behöver du skapa dig ett sådant. Följ denna länk och instruktionerna där efter för att skapa ett nytt konto.

2. När du skapat dig ett konto, eller redan har ett konto behöver du ändra inställningar för din profil och markera att du vill få notis om pågående beta-program.

Detta gör du genom att logga på Customer Portal (samma länk som ovan) och sedan klicka på den Quick Link för att editera My Profile som bilden nedan visar eller använd denna direkt länk.3. I det formulär som då öppnas skall du markera ”Notify me for Beta Programs” checkboxen som visas nedan. Kontrollera först att email-adressen stämmer så du verkligen får utskicket av notisen.3. Tyck där efter på ”Save” knappen uppe till vänster.4. Och sedan på ”Home” längst upp i mitten på sidan för att komma tillbaks till portalens förstasida.
När beta-programmet startas kommer du få en inbjudan om att medverka med instruktioner om hur det går till att ladda ner och installera programvaran samt hur du kan rapportera eventuella buggar du hittar.


Mer om BETA programmet går att läsa här

Det är många SolidWorks relaterade bloggar som berättar om ny funktionalitet som förhandsvisades på SolidWorks World i Januari och en är Ricky Jordan’s blog som för övrigt skiver en hel del matnyttigt för den som är intresserad av CAD i allmänhet och SolidWorks i synnerhet.


VIKTIGT att tänka på!

Använd ALDRIG era riktiga filer vid beta eller pre-release testande!

En beta eller pre-release är förhandsversioner där ny teknologi testas och utvärderas. Därför kan teknologi som hade för många buggar eller hade ett användargränssnitt som var för krångligt att förstå för den gemene användaren plockas bort till den färdiga releasen (kallad Final-release) och SolidWorks väljer att senarelägga den funktionen till senare versioner.

En fil som är sparad från en beta eller pre-release kan därför vara omöjlig att öppna i den färdiga releasen.

Om ni vill testa en fil ni redan har gjort tidigare, kopiera sammanställningen och tillhörande parter till en separat katalog och se till att länkarna från sammanställningen till ingående parter verkligen har bytts ut. Detta gör man enklast med ”Pack-and-Go” funktionaliteten.
Själv hoppas jag såklart på en varm skön avkopplande sommar men som den ”nerd” jag är, öskar jag några regniga dagar som jag kan sitta inne och mysa till ljudet av ett sommarregn mot fönsterrutorna med nya SolidWorks 2011 beta.

Rickard Liljekvist
rickard.liljekvist@mpengineering.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar