torsdag 11 november 2010

Övningar i Ytmodellering, helt gratis.

Vi har ställt undan utemöblerna och grillen i garaget och det är mörkt när vi åker till jobbet och mörkt när vi kommer hem, barnen har börjat med att göra julpynt i skolan och längtar redan efter Tomten.

Vad skall nu du pyssla med om dessa mörka kvällar? Det har Matthew Perez svaret på, han har nämligen skrivit två bra Tutorials/Övningar i komplex ytmodellering och lagt upp dem på nätet helt gratis.

Den första av dem heter SolidWorks Complex Surfacing Speaker Tutorial” och är en ”mindre” övning på 115 sidor. Den går igenom hur man modellerar en högtalare i SolidWorks genom att använda två bilder som grund (den ena visar högtalaren framifrån den andra från sidan) och jobba med SolidWorks ytmodellerings verktyg.Tillvägagångssättet som du använder för att modellera högtalaren är mycket väldokumenterat med både bilder och text, men lite grundkunskaper i ytmodellering kan vara en fördel att ha. Jag vill rekommendera att du som minimum har gått igenom den ytmodellerings övning du finner i Task Pane till höger i SolidWorks miljön.


Klicka på Tutorials och välj sedan ”All SolidWorks Tutorials (set 2)”.

Du kan ladda ner filerna för övningen med högtalaren genom att klicka
här
.

Har du efter den övningen fått blodad tand och vill lära dig ännu mer om ytmodellering, kan du kasta dig över ”SolidWorks Camaro Modeling Tutorial” på knappt 300 sidor, där han går igenom alla de steg som behövs för att modellera upp en hel Camaro i SolidWorks.Denna övning är inte riktigt så välstrukturerad som den första, det är mer en genomgång av hur han själv gjorde då han modellerade bilens kaross. Tyckte du att ”SolidWorks Complex Surfacing Speaker Tutorialen” var spännande så är den till Camaro’n verkligen det också.

Du kan ladda ner Camaro övningen genom att klicka
här
.

Det mest fantastiska med dessa tutorials, förutom att de är helt gratis, är att Matthew Perez inte har arbetat med SolidWorks i mer än lite över 2 år. Och redan på så kort tid har han lärt sig bemästra så många komplexa verktyg och är kunnig nog att kunna publicera dessa 2 tutorials med så hög kvalitet.

Ett stort tack till Matthew från min sida och jag önskar er lycka till med övningarna... och jag vill gärna höra vad ni tycker om övningarna Matthew har skapat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar