måndag 8 november 2010

Tips & Tricks: Öppna Hjälpen utan SolidWorks installerat

Som ni säkert redan märkt är SolidWorks hjälpavsnitt online baserat sedan version 2010. Det innebär att när du startar hjälpen öppnas den från nätet för att alltid vara dagsfärsk och innehålla den senaste informationen.

Det är en jättestor fördel för dig som användare att Dassault Systems SolidWorks Corp. kan korrigera och lägga till nytt innehåll i hjälpfilen utan att du behöver vänta på uppdateringar och ladda ner den tillsammans med ett servicepack.Men visste du att du kan komma åt hjälpfilen utan SolidWorks installerat?

Du behöver bara skriva http://help.solidworks.com/ i en webbläsare och du kommer åt hela SolidWorks Hjälp som ligger helt öppet. Med SolidWorks hjälp menar jag inte bara för SolidWorks utan även SolidWorks Enterprise PDM, SolidWorks eDrawings etc. med andra ord alla SolidWorks produkter.

Vad betyder det för dig som SolidWorks användare som redan har SolidWorks installerat? Kanske inte så mycket, men tänk på din IT-administratör som vanligtvis inte har SolidWorks installerat och behöver hitta information om hur du installerar och aktiverar "SolidWorks Licens Manager" eller om hur du installerar SolidWorks på din dator. Så kanske det betyder mer för dig än du trodde i första hand.

Du kan också använda online-hjälpen för att se de nya funktionerna i SolidWorks 2011, då hjälpfilen även innehåller What’s New SolidWorks 2011. Ligger du t.ex. kvar i en äldre version men vill ta en titt på de nya förbättringarna och funktionerna behöver du bara som sagt skriva in http://help.solidworks.com/ i din webbläsare, välja version, språk och klicka på What’s New.Vad tycker du om att hjälpen ligger online?
Lämna gärna din synpunkt om det i kommentarsfältet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar