måndag 15 april 2013

Problem med långa lösningstider i SolidWorks Simulation?


Har du problem med långa lösningstider i SolidWorks Simulation? Har du problem med att SolidWorks Simulation varnar för att din beräkningsmodell är instabil? 

Vi på PLM Group har tagit fram en ny utbildning i vårt tjänsteutbud för SolidWorks Simulation. Utbildningen är en metodikgenomgång där man diskuterar hur man kan angripa beräkningsproblem på ett bättre sätt och hur man kan få kortare lösningstider och noggrannare resultat.

På utbildningen kommer vi att gå igenom olika sätt att förenkla och förbereda CAD-modeller för beräkning. Detta är nödvändigt för att kunna få ut de resultat man är intresserad av utan att behöva vänta i timmar på att lösningen ska bli klar.

På grundkursen i SolidWorks Simulation får jag ofta frågan om det finns någon fortsättningsutbildning för SolidWorks Simulation, där man går igenom lite mer verkliga fall och pratar lite mer om hur olika problem kan sättas upp och lösas i Simulation. Denna utbildning är därför tänkt som en fortsättningsutbildning efter grundkursen i SolidWorks Simulation. Detta för att man ska få ut så mycket som möjligt av utbildningen. 

I ett fall där vi hjälpte en kund med att förbereda och förenkla modellen minskade beräkningstiden från 2 timmar till 4 minuter. Detta gjordes dessutom samtidigt som noggrannheten i lösningen ökade. 

I paketet finns möjlighet att köra genomgångar på era egna detaljer och problem för att på bästa sätt kunna förstå och direkt utnyttja de tips och trix ni får lära er.

Carl-Johan Jonsson
Technical Consultant, CAD and SimulationInga kommentarer:

Skicka en kommentar