måndag 22 april 2013

Tips & Tricks: Copy With Mates


Snabb kopiering och placering i din sammanställning

Använder du oftast samma detaljer i din sammanställning, där du placerar ut samma mate om och om igen!? Då skulle du kanske kunna använda dig av funktionen "Copy With Mates".

Med Copy With Mates kopierar man både detaljen/detaljerna och dess mates.

Se videoklippet nedan där jag visar funktionen på en rörbit och några klämmor.

Röret är fixerat i rymden. Den första klämman har jag satt fast med ett Mate mellan klämmans ena referensplan och ett referensplan i röret. Klämman sitter också fast med ett Mate koncentriskt med röret och ett Mate med kanten på klämman mot flänsen på röret.Jag vill i denna sammanställning placera ut flera klämmor som har samma Mates men har referenser till olika delar på röret. I mitt fall vill jag att Mate:t mellan referensplanen ska vara det samma, så då klickar jag i Repeat, vilket gör att det Mate:t återskapas för den ny detaljen. I nästa steg ställer jag mig i respektive ruta och klickar på de nya referenser jag vill ha och detaljen placeras ut. När jag slutligen klickar OK så godkänns operationen och jag har möjlighet att placera ut ytterligare en ny detalj.

Som ni kan se så skapas det ingen specialmate utan Copy With Mates använder den vanliga Mates-funktionen.Daniel Andersson
Technical Consultant, CAD & PDM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar