måndag 8 april 2013

Jobba effektivt med stora sammanställningar

I SolidWorks finns flertalet effektiva verktyg som underlättar när man jobbar med stora sammanställningar. Ett av dessa är Speedpak. Med hjälp av Speedpak skapas en ultralätt konfiguration av en sub-assembly. Speedpak-konfigurationen innehåller enbart grafiken och gör det möjligt att hantera enormt stora sammanställningar och även skapa ritningar av dessa.

Du kommer enkelt åt Speedpak-verktyget genom att högerklicka på på en sub-assembly i ’Feature-trädet’ och välja ’Speedpak Options’. Här finns två valmöjligheter. Jag rekommenderar ’Create Mated Speedpak’ som ser till att dina befintliga Mate’s inte påverkas av Speedpak-kommandot.

I Feature-trädet visas nu sub-assembly’n med en annan ikon. Passande nog med fartränder.


Inga underliggande componenter laddas vilket gör det enkelt om filer behöver skickas via internet till en kund eller partner.

Vill man senare växla över så att undersammanställningen laddas som vanligt igen så är det bara att högerklicka på sub-assembly’n igen och välja ’Set Speedpak to Parent’.Vill du lära dig mer om de olika verktyg som finns i SolidWorks för att arbeta med stora sammanställningar så rekommenderar jag Metodik för Stora Sammanställningar. Tjänsten fungerar som en utbildning där vi gör dig till expert på att hantera stora sammanställningar. Läs mer om tjänsten genom att följa länken ovan. 

Henrik Jonsson
Technical Consultant, CAD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar