fredag 1 november 2013

Optimera cykeltiden med SolidWorks Plastics
Att man kan simulera formsprutning för att se hur man fyller ett verktyg med SolidWorks Plastics är ju något många redan vet är möjligt.

Att jämföra olika material/intagspositioner gör att man kan undvika problem med svetslinjer, luftfickor, sjunkmärken och värst av allt om det överhuvudtaget inte går att fylla verktyget alls. 

Vill man gå lite längre, så kan man även använda SolidWorks Plastics för att optimera cykeltiden. Givetvis är det många aspekter som påverkar denna, men här tänkte jag visa hur man kan optimera efterpackningen med simulering istället för att behöva väga detaljen i maskinen.

I SolidWorks Plastics kör man först en fyllnadsfas sedan en packfas, där parametrar som tid, tryck och temperatur kan definieras manuellt. 

När man utvärderar resultatet använder man XY-plot för att kolla på resultat i specifika punkter på modellen. Där väljer man en punkt precis i centrum av intaget så kan man ta fram temperaturen i den punkten. 
När temperaturen korsar linjen för glastemperaturen (Tg), så har man tiden då intaget stelnar eller fryser. 

I detta fallet är det en PA66 med en Tg= 244C och man ser att intaget stelnar vid 7,5 sekunder.För mer information om SolidWorks Plastics, klicka härPetter Månsson
Technical Consultant 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar