fredag 12 september 2014

Få bättre koll med CAD Admin Dashboard

Vi får ofta supportfrågor från våra kunder om att få hjälp att få lite bättre koll på vilka datorer som deras SolidWorks-licenser används på. Speciellt om det är ett flertal fasta licenser inblandade, kan det vara svårt att hålla reda på vilket serienummer som används på vilken dator utan att behöva springa runt och titta på varje dator.

Jag skulle därför vilja tipsa om en funktion som kom med SolidWorks 2013 som heter CAD Admin Dashboard men som många kanske inte känner till.


För att komma åt denna tjänst behövs aktivt serviceavtal för SolidWorks och att man loggar in på SolidWorks Customer Portal som finns på SolidWorks hemsida (har man inget konto redan kan man enkelt skapa ett).


Inne i CAD Admin Dashboard kan du i kollumnerna Account och Serial Number se vilken dator som har vilket SolidWorks-serienummer.

Det finns så klart andra bra funktioner som kan vara väldigt användbara, t ex Machine Details som informerar om bland annat om grafikdrivrutinen är supporterad och ger en sammanfattning om relevant information för datorn.


En viktig sak man måste göra för att kunna se informationen om datorerna är att man har aktiverat alternativet för att vara med i SolidWorks Customer Experience Improvement Program i Options enligt bilden nedan på varje dator.
Lycka till!

Carl-Johan Jonsson
Technical Consultant, CAD and Simulation

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar