onsdag 8 oktober 2014

PLM Group placerar 3D-utskrifter överst på agendanPLM Group har slutit ett återsäljaravtal med den världsledande leverantören av lösningar för 3D-utskrifter, 3D Systems. PLM Groups dotterbolag, 3D Printing, kommer att sälja dessa skrivare i Norden. 

I början av 2015 introducerar PLM Group hela portfolion med lösningar för 3D-utskrifter från den världsledande leverantören av lösningar för 3D-utskrifter, 3D Systems. PLM Group har bildat dotterföretaget 3D Printing som kommer att ansvara för försäljning, konsultation, marknadsföring och support av produkterna från 3D Systems på de nordiska marknaderna. Med över 30 års verksamhet inom 3D-utskrifter är 3D Systems en pionjär som under åren uppfunnit och kommersialiserat några av de mest avancerade och allmänt använda teknologierna inom 3D-utskrifter. Idag erbjuder 3D Systems ett mycket omfattande sortiment av 3D-skrivare, material, 3D-skanners och programvara. 

Ökat fokus på 3D-utskrifter 
”Vi ser ett snabbt växande intresse bland företag i Norden att kunna dra nytta av 3D-utskrifters förmågor vilket gör det möjligt för dem att få fram nya och spännande produkter på marknaderna snabbare än någonsin förut. Skrivarna från 3D Systems förser företagen med snabb åtkomst till fysiska prototyper och delar vilket ger dem en mångsidig 3D-upplevelse av utseende, känsla och funktion för deras nya produkter. Dessutom befriar både skrivarnas och programvarans enkelhet att använda ingenjörerna från tekniska barriärer och låter dem rikta sin uppmärksamhet på att vara kreativa”, förklarar VD Jan Lundström, PLM Group, och tillägger: ”Vi ser 3D-utskrift som ett naturligt komplement till vår basis och historia inom 3D. Under våren ansåg vi att produkterna nu har blivit tekniskt redo och priserna var acceptabla så nu var tiden inne för oss att placera 3D-utskrifter överst på vår agenda.” 

Personliga och professionella 3D-skrivare 
Skrivarna från 3D Systems finns som personliga desktopmaskiner till högt sofistikerade produktionslösningar. På programvarusidan levererar 3D Systems lösningar inom områden som 3D-utskrifter och skanning, friformsmodellering och inspektion. Specialtillverkade delar erbjuds också genom den molnbaserade tjänsten On Demand Parts. 

Med skrivarna är det möjligt att producera högt detaljerade och naturtrogna 3D förbrukningsdelar och professionella delar samt även montage i plast-, metall-, keramik- och ätliga material. Delarna och montagen kan användas av ingenjörer, tillverkare, arkitekter, industridesigners, läkemedels/apoteksindustrin samt även virtuellt av kreativa drömmare. 

3D-utskrift av färdigtillverkade delar 
Dagens skrivare från 3D Systems används av många av världsledande företag inom bil- och luftfartsindustrin vilka, med en snabbt växande takt, tillverkar färdiggjorda delar med 3D-utskrift. Även medicinska applikationer som personaliserad kirurgi och utveckling av nya apparater är ett område där 3D-utskrift har vunnit mark under de senaste åren. Samma sak gäller konstruktions- och arkitekturfältet så väl som inom ett brett urval av förbruknings-, elektronik- och modeprodukter. 

SOLIDWORKS har också helt nya funktioner inom utveckling för 3D-print. Med SOLIDWORKS 2015 3D Printer Support kan du snabbt och enkelt integrera 3D-Print med SOLIDWORKS. Det behövs inga tredjepartsprogram, bara tryck "print" och välj dina inställningar.


 

Vill du ha lite mer information om möjligheterna med 3D-print i ditt företag är du varmt välkommen att kontakta Product Sales Manager Henrik Larsen på tel: +45 22 10 80 84 eller henrik.larsen@plmgroup.eu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar